Verslag voetbalwedstrijd vluchtelingen tegen ambtenaren

Wormer, 3 juni 2016 – Op het terrein van ZCFC werd de voetbalwedstrijd van vluchtelingen (VLU) tegen ambtenaren van gemeente Zaanstad (AMB) gespeeld. De nieuwe Zaankanters in spé wonnen afgetekend met 3-0.

Eerste helft
Het was al direct duidelijk dat VLU, bestaande uit spelers uit verschillende landen, beter en met meer inzicht speelde dan hun tegenstander. Er werd op het juiste moment afgespeeld en lange ballen kwamen goed aan. VLU speelde met bevlogenheid en zette met het jagen op de bal AMB voortdurend onder druk. De wedstrijd speelde zich daardoor voornamelijk op de helft van AMB af.

Tweede helft
Het was dus een kwestie van tijd dat gescoord zou worden. De doelpunten werden in de tweede helft gemaakt en waren stuk voor stuk juweeltjes! De eerste goal viel uit een vrije trap onder de lat, de keeper kon er niet meer bij. De andere twee goals resulteerden uit technisch knap uitgevoerde acties. Van meet af hadden de vluchtelingen veldoverwicht, kort na de rust vielen zij wat terug. Maar met goed spel en het steeds vinden van de vrije man wist VLU de wedstrijd naar zich toe te trekken. De ambtenaren kwamen er meer niet aan te pas en moesten drie doelpunten tegen incasseren.

RTV Noord-Holland maakte een radioverslag dat maandag 6 juni ‘s middags op de radio wordt uitgezonden.

(Hans Nijenmanting)

Gemeente verliest van vluchtelingen

Share This
UA-76429440-1